حمایت bizservices از شرکت های دانش بنیان
1.ارزش گذاری و تبادل فناوری
اقتصاد دانش بنیان را می توان نوعی از اقتصاد دانست که در آن تولید و بهره برداری از دانش، نقش عمده ای در ایجاد ثروت ایفا می کند. آنچه در این چارچوب اهمیت پیدا می کند، تجاری سازی طرح ها و ایده های نوآورانه و دانش بنیان است. تحقق اقتصاد دانش بنیان مستلزم شکل گیری زیست بومی است که در آن کلیه حقوق صاحبان ایده به طور دقیق محاسبه و ثبت گردد
2.بیمههای تامین اجتماعی و بازرگانی
بسیاری از کالاهای دانش بنیان مبتنی بر نوآوری ها و اختراعات جدید یا نمونه ای داخلی از فناوری های روز بین المللی هستند. لذا خریداران چنین کالاهایی، با توجه به عدم آشنایی با این کالاها یا توان تولید کننده جدید برای تولید کالاهای ایمن و با کیفیت، با عدم اطمینان بالایی روبرو هستند. بیمه مسئولیت (تضمین کیفیت) کالا راه کار مناسبی برای ارائه اعتماد به مشتریان در این خصوص خواهد بود. در همین راستا مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری، در صدد است با ارائه تسهیلات حمایتی از خرید بیمه نامه های مسئولیت کالا تلقی درستی از آن در میان شرکت ها شکل داده و تهیه بیمه نامه مسئولیت کالا را به یکی از رویه های جاری در کلیه شرکت ها ارتقا دهد.
3.تامین مالی و طرح تجاری
راهاندازی و توسعه کسب و کار جدید علاوه بر تامین منابع مالی نیازمند تهیه سند جامعی است که مواردی از جمله مدل کسب و کار، تخصیص درست منابع مالی و غیر مالی، روشهای مواجهه با تهدیدها و بهره برداری از فرصتها را شامل شود.
4.تبلیغات و اطلاع رسانی
فضای کسب و کار در دنیای امروز به شدت تغییر یافته است و تبلیغات به عنوان بازوی اصلی فروش و توسعه بازار شناخته میشود. در راستای معرفی توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و حمایت از توسعه بازار و بازاریابی محصولات آنها، بخشی از هزینههای طراحی و تهیه ابزارهای تبلیغاتی(سایت، کاتالوگ و..) به صورت حمایت بلاعوض به شرکتها تعلق میگیرد.
5.تحقیقات بازار
تحقیقات و شناسایی بازار یکی از اصلیترین نیازها پیش از ورود محصول جدید به بازار هدف میباشد. ورود به بازار هدف نیازمند شناخت صحیح از آن بازار، تعیین مخاطبان محصول، تحلیل رفتار مصرفکننده، شناخت رقبا، تخمین صحیح از میزان کشش و سهم قابل کسب از بازار و سایر پارامترهای تاثیرگذار میباشد. بر همین اساس خدمات مختلفی با توجه به نیاز شرکتها در این بخش مورد حمایت قرار میگیرد.
6.توسعه بازار داخلی
آشنایی با روشهای نوین بازرایابی، ایحاد زیرساختهای افزایش فروش، همکاریهای فناورانه و… از مهمترین نیازهای شرکتها در مسیر تجاریسازی محصولات دانشبنیان محسوب میشود. بر همین اساس موسسه خدمات فناوری تا بازار با حمایت نهادهای حمایتی و با در اختیار داشتن شبکهای از مشاوران و کارگزاران مجرب در این حوزه سعی نموده تا بخشی از نیازهای شرکتها در این زمینه را مرتفع نماید.
7.حقوقی
تدوین و ویرایش قراردادهای حقوقی شرکت ها از طریق این درخواست قابل انجام میباشد. کلیه شرکتهای دارای تاییدیه نانومقیاس و دانش بنیان می توانند از حمایت های مالی برای تدوین و یا ویرایش قراردادهای حقوقی از قبیل قراردادهای اعطای نمایندگی، فروش، سرمایه گذاری، عدم افشاء، تبادل فناوری، همکاری با سازمان و نهادهای دولتی و … بهره مند شوند.
8.خدمات و مشاوره فنی محصولات
بسیاری از شرکتها در مسیر تولید محصولات خود با موانع متنوعی مواجه میشوند که بخش مهم و قابل توجهی از آنها فنی است. در برخی از موارد محصولات شرکت های دانش بنیان نیاز به دانش های متنوعی دارد که در اختیار گرفتن آن برای شرکت هزینه های قابل توجهی دارد. علاوه بر آن دانش فنی شرکتها محدودیت هایی دارد که با استفاده از کارشناسان بیرونی میتوان این محدودیت ها را برطرف کرد. بر این مبنا خدمت مشاوره توسعه فنی محصولات در حوزه های مختلف این امکان را برای شرکتها فراهم کرده است که به صورت رایگان از طریق جلسات مشاوره با کارشناسان، ابهامات خود را رفع نمایند.
9.طراحی صنعتی و ساخت قالب
مقوله طراحی صنعتی و بسته بندی با تاثیر در کیفیت، عملکرد، ارگونومی، شکل ظاهری، گرافیک و بستهبندی محصولات میتواند نقش مهمی در جلب رضایت مصرفکنندگان و بازاریابی محصول ایفا نماید و از همین رو، طراحی صنعتی و بستهبندی دارای جایگاه مهمی در بازاریابی و توسعه بازار محصولات است.
10.عارضه یابی و توسعه کسب و کار
شرکت هایی که در روند فعالیتهای خود احساس می کنند نیاز به بررسی کلی شرایط و وضعیت فعلی واحدهای مختلف و تعیین نقاط قابل بهبود اصلی موجود در نحوه اجرای فعالیت های مجموعه دارند می توانند در ابتدا از مشاورههای استراتژی و مدیریت استفاده نمایند و سپس در صورت نیاز از برنامه های ارزیابی و تدوین برنامه های بهبود استفاده کنند.
11.مالکیت معنوی (اختراع و نشان تجاری)
12.مالیات و خدمات مالی و اداری
انجام خدمات مالی و حسابداری و تهیه نرم افزار حسابداری و بهره مندی از تخفیف به منظور خدمات حسابرسی از طریق این درخواست برای شرکتها قابل انجام است. کلیه شرکتهای دارای تاییدیه نانومقیاس و دانش بنیان می توانند هم از حمایت های مالی برای خدمات حسابداری یک ساله بهره مند شوند و هم برای تهیه نرم افزار حسابداری و یا حسابرسی با تخفیف درخواست خود را ثبت نمایند.
13.مجوزها، تاییدیه ها و استانداردها
حمایت های مالی و فنی جهت اخذ گواهینامههای لازم (مانند مجوزهای اداره کل تجهیزات پزشکی، CE، انواع ISO و ..) از طریق این بخش قابل ارائه میباشد. در صورت عدم آشنایی با گواهینامه ها و مجوزهای لازم، شرکتها می توانند در این بخش از موضوع خدمت نیازسنجی تاییدیهها و استانداردها استفاده کنند. همچنین کلیه شرکتهای متقاضی میتوانند از مشاورههای استقرار در فضاهای خاص نیز بهره مند شوند و در صورت احراز شرایط مقدمات استقرار از طریق نهادهای ذیربط فراهم گردد.
14.منابع انسانی و نظام وظیفه
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگان برترِدانشگاهی که به فعالیتهای فنّاورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی را برای افراد فعال در شرکتهای دانش بنیان، شرکت های مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در نظر گرفت که به سه شکل انجام پروژه جایگزین خدمت در دستگاههای دفاعی و دولتی، امریه در شرکت دانش بنیان و انجام پروژه در شرکت دانش بنیان می باشد.
15.نشستهای پرسش و پاسخ (حضوری، وبینار)
نشستهای پرسش و پاسخ بستر بسیار مناسبی است تا شرکتها و فناوران بتوانند مسائل، نقاط مورد ابهام و سوالات خود را در حضور سایر شرکتها مطرح و از پیشنهادات مدرس خبره بهره مند شوند.
16.پیشخوان مشاوره تجارت با کشورهای منتخب
در این پیشخوان مشاوره، امکان برقراری ارتباط با تجاری که سابقه و تخصص تجارت با برخی کشورها را دارند فراهم شده است. لذا کسانی که قصد واردات یا صادرات به یک کشور خاص را دارند میتوانند با انتخاب مشاوره مرتبط با بازار هدف خود از ظرفیت مشاوران موجود استفاده نمایند.
17.پیشخوان مشاوره صادرات و واردات
با انتخاب این خدمت می توانید از انواع مشاوره های مربوط به فرآینده های صادراتی، حمل و نقل بین الملل، گمرک، نقل و انتقال ارزی و … براساس دستورالعمل های مربوطه استفاده نمایید.
18.گمرک
براساس ماده 4 دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان، معافیتهای گمرکی (سود بازرگانی، حقوق و عوارض گمرکی) تنها شامل کالاهای غیر تجاری میشود. منظور از کالای تجاری کالایی است که به تشخیص گمرک ایران برای فروش وارد می گردد، اعم از این که به همان شکل یا پس از انجام عملیات (اعم از تولیدی، تفکیک و بسته بندی) به فروش برسد. به عبارت دیگر، مواد، قطعات و کالاهایی که با هدف استفاده در محصول نهایی وارد شده و به فروش می رسند، مشمول این معافیت ها نمی باشند. همچنین این معافیت ها شامل مالیات بر ارزش افزوده نمی شود.
قانون «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات» که از سوی معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور تدوین و در سال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، سرآغاز گستردهترین برنامه دولت برای حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان در سالهای اخیر بوده است.
در این قانون موضوعات مهمی نظیر تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و ارائه معافیتهای مالیاتی و گمرکی به شرکتهایدانشبنیان مورد تأکید قرار گرفته است.
به دنبال ابلاغ آییننامه اجرایی قانون و به استناد ماده 3 این آییننامه، «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا» در تاریخ آذرماه 1391 به دستور رئیسجمهور و رئیس شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) تشکیل و معاون علمی و فناوری رئیسجمهوربهعنوان رئیس این کارگروه منصوب شد.
اما حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان، قبل از هر چیز مستلزم شناسایی این شرکتها و مؤسسات بود. به همین منظور، معاونت علمی و فناوری کارگروهی را با عنوان «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» راهاندازی کرد که مأموریت آن، اولا شناسایی مؤسسات و شرکتهای دانش بنیان، و ثانیا تلاش برای اجرا و فعال سازی حداکثری ظرفیت های این قانون است.
بنابراین به طور کلی فرآیندهای اجرایی کارگروه را میتوان به دو بخش «شناسایی و ارزیابی شرکتها» و «توانمندسازی و حمایت از آنها» تقسیم کرد
سبدی از خدمات متنوع به شرکتهای خلاق عرضه میشود که برخی به صورت مستقیم در راستای توانمندسازی این شرکتها است
تعداد شرکتهای متقاضی
۵,۰۸۴
تعداد خدمات ارائه شده
۲۸,۷۹۸
جمع کل حمایتهای تعهد شده (ریال)
۴۶,۹۱۱,۸۹۶,۸۸۵
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ در حال حاضر نزدیک به ۱۴۰ خدمت مختلف به شرکتهای دانشبنیان عرضه میشود. علیرغم نبود بسترهای قانونی لازم ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تلاش کرده است که بخش قابل توجهی از این خدمات به شرکتهای خلاق نیز ارائه شود.
بر این اساس، شرکتهای خلاق نیز بیش از 10 خدمت مختلف مانند انواع تسهیلات و دورههای آموزشی و کمک هزینههای مختلف را دریافت میکنند.
سامانه بیز سرویس وابسته به مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در کنار خدمات مختلفی که به شرکتهای خلاق عرضه میکند، یک دسته خدمات ویژه شامل ۱۷ خدمت توانمندساز را به شرکتهای خلاق فعال در زیستبوم صنایع نرم و خلاق کشور ارائه میکند.
از ارزشگذاری و تبادل فناوری تا پیشخوان مشاوره صادرات
ارزشگذاری و تبادل فناوری، یکی از این خدمات است که در راستای ارزشگذاری محصولات و خدمات نوآورانه خلاق به این شرکتها ارائه میشود. بیمههای تامین اجتماعی و بازرگانی، نیز بر اساس قراردادهای دوجانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و شرکتها و سازمانهای بزرگ بیمهگر در اختیار شرکتهای خلاق قرار میگیرد. همچنین کمک هزینه و حمایت از شرکتهای خلاق در راستای «تبلیغات و اطلاع رسانی» نیز در اشکال مختلف انجام میگیرد.
تامین مالی و طرح تجاری، تحقیقات بازار، توسعه بازار داخلی، حقوقی، خدمات و مشاوره فنی محصولات، طراحی صنعتی و ساخت قالب، عارضه یابی و توسعه کسب و کار، مالکیت معنوی (اختراع و نشان تجاری)، مالیات و خدمات مالی و اداری، مجوزها، تاییدیه ها و استانداردها، منابع انسانی و نظام وظیفه، نشستهای پرسش و پاسخ (حضوری، وبینار)، پیشخوان مشاوره صادرات و واردات و کمپینهای توانمندسازی نیز از دیگر خدمات عرضه شده در این سامانه هستند که در اختیار شرکتهای خلاق قرار گرفته است.
ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق همچنین تلاش میکند تا در رایزنی با نهادهای مختلف، خدمات مختلف دیگری را به این سبد خدمتی اضافه کند. انجام رایزنیهای قانونی با قوه مقننه در راستای ایجاد بسترهای قانونی برای خدمترسانی بیشتر به شرکتهای خلاق، بخش دیگری از تلاشهای این ستاد را در برمیگیرد..
نوشتههای تازه
- اساسنامه انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- فراخوان آگهی نوبت اول جهت برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده انجمن شرکتهای دانشبنیان استان البرز
- عضویت در انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- برگزاری دوره آموزشی آشنایی با استانداردها و الزامات بین المللی با حمایت انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- کسبوکارهای دانشبنیان در نمایشگاه تکنوتکس 2023 معرفی میشوند
نوشتههای تازه
- اساسنامه انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- فراخوان آگهی نوبت اول جهت برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده انجمن شرکتهای دانشبنیان استان البرز
- عضویت در انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- برگزاری دوره آموزشی آشنایی با استانداردها و الزامات بین المللی با حمایت انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- کسبوکارهای دانشبنیان در نمایشگاه تکنوتکس 2023 معرفی میشوند