فراخوان شناسایی عامل توسعهگر زنجیره ارزش سیلیکون منتشر شد
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از توسعه زنجیره ارزش سیلیکون در کشور بر پایه دانش و توانمندی داخلی و همچنین ارتقا زنجیره تامین و ارزش صنایع مرتبط با آنها در نظر دارد با همکاری مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت شناسایی عامل توسعهگر زنجیره ارزش سیلیکون به عنوان محوریت توسعه زنجیره سیلیکون در کشور، فراخوان حاضر را برگزار کند.
سیلیسیم هفتمین عنصر فراوان پوسته زمین است که به صورت کانیهای متقاوتی در طبیعت حضور دارد. به سبب ویژگیهای اتمی این عنصر، خصوصیت غیر فلزی، فلزی و نیمه هادی در این عنصر در شرایط مختلف قابل مشاهده است. از این رو برای این عنصر دامنه کاربردی گستردهای مشتمل بر زنجیره مواد سرامیکی کریستالی (نسوزها)، سرامیکهای غیرکریستالی(شیشهها)، پلیمرهای سیلیکونی (سیلیکونزها)، مواد فلزی (آلیاژسازها و آلیاژهای حاوی سیلیسیم) و نیمه هادی(سازنده مدارات میکرو الکترونیکی و مواد فتوولتاییک) وجود دارد. یکی از مهمترین زنجیرههای مبتنی بر این عنصر که نقش اساسی در توسعه صنایع پیشرفته داشته است، زنجیره فراوری این عنصر از مواد معدنی موجود در طبیعت تا خالص سازی و تبدیل آن به نیمه هادیها است.
باتوجه به کاربردهای فراوان سیلیکون و وجود منابع غنی از سیلیس در کشور، پیشبینی میشود تکمیل زنجیره ارزش سیلیکون و فعالسازی صنایع پاییندست آن، منجر به ایجاد یک صنعت راهبردی و دستهای از فناوریهای پیشرفته در کشور شده و جریان پایداری از ثروت منتج از تولید در کشور حاصل گردد. از سوی دیگر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا به ویژه انرژی خورشیدی به علت نیاز روز افزون به الکتریسیته، افزایش آلودگی محیط زیست و گرمای زمین و نیز محدودیتهای منابع هیدروکربوری، به موضوعی ضروری تبدیل شده است و این در حالی است که استفاده از انواع اشکال انرژیهای تجدیدپذیر در ایران هنوز در محدوده یک درصد از کل مصرف انرژی در کشور میباشد. لذا، ایجاد زنجیره کامل انرژی خورشیدی از معدن تا نیروگاه در کشور اهمیتی اقتصادی-راهبردی خواهد داشت.
به منظور ایجاد یک زنجیره ارزش متوازن و پایدار صنعتی و با توجه به تجارب جهانی به نظر میرسد معقولترین مدل، سپردن توسعه زنجیره به یک نهاد سرمایهگذار خصوصی یا عمومی توانمند و پیشرو در قالب عامل توسعه و گره زدن منافع عامل توسعه به تحقق اهداف در زنجیره و نقشه راه تدوین شده باشد.
در این راستا، صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از توسعه زنجیره ارزش سیلیکون در کشور بر پایه دانش و توانمندی داخلی و همچنین ارتقا زنجیره تامین و ارزش صنایع مرتبط با آنها در نظر دارد با همکاری مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت شناسایی عامل توسعهگر زنجیره ارزش سیلیکون به عنوان محوریت توسعه زنجیره سیلیکون در کشور، فراخوان حاضر را برگزار کند. زنجیره ارزش هدف تمامی حلقه های تولید را از معدن تا محصول نهایی شامل می شود. به عنوان مثال در دسته انرژی خورشیدی تولید سیلیکون متال، پلی سلیکون، ویفر، سلول، ماژول و نیروگاه خورشیدی جزء اجزای زنجیره هدف میباشند. شایان ذکر است بنا به نیاز مبرم کشور به توسعه ظرفیت مولدهای انرژی الکتریکی و همراستا با برنامههای وزارت نیرو مبنی بر توسعه ظرفیت نیروگاههای خورشیدی، اولویت توسعه زنجیره سیلیکون با تاکید بر توسعه ظرفیت انرژی خورشیدی در کشور خواهد بود.
دستاوردهای مورد انتظار از عامل توسعه زنجیره ارزش سیلیکون
1- کمک به توسعه زنجیره ارزش سیلیکون از طریق شکلگیری صنایع جدید و احیای صنایع موجود، (اولویت انتخاب توسعه دهنده با متقاضیانی است که کنسرسیومی از اشخاص حقیقی/حقوقی پیشرو در این صنعت باشند).
2 – نهادسازی در جهت همافزایی بین ظرفیتهای موجود، بهینهسازی و توسعه زنجیره و شتاب بخشی به شکلگیری متوازن و پایدار زنجیره ارزش سیلیکون در کشور
محدوده فعالیت عامل توسعهگر زنجیره سیلیکون
الف: تهیه طرحهای جامع، شناسایی ظرفیت های بالفعل و بالقوه تولید داخل در زنجیره تامین سیلیکون، شناسایی خلاهای فناوری و راهکارهای اکتساب آنها و تهیه مطالعات اقتصادی طرحهای هدفگذاری شده.
ب: مشارکت در ایجاد ابزارهای مختلف مالی نظیر صندوق پروژه، شرکتهای سهامی عام صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی، صندوقهای VC و … با مأموریت ایجاد زنجیره سیلیکون
ج: مشارکت در ایجاد اکوسیستم نوآوری حول زنجیره سیلیکون
د: ارائه خدمات مدیریت طرح MC برای ایجاد و توسعه فعالیتهای موجود در زنجیره سیلیکون یا فعالیتهای G.C
ه: انجام مدلهای مشارکتهای عمومی، خصوصی با دولت برای ایجاد زنجیره
و: بههمرسانی توانمندیهای داخلی و خارجی در فعالیتهای زنجیره سیلیکون
ز: جذب شرکتهای بینالمللی برای مشارکت با شرکتهای داخلی در ایجاد یا توسعه زنجیره سیلیکون و انتقال فناوری
ح: انجام فعالیتهای کلیدی از جمله برندسازی و ایجاد مزیت مبتنی بر مقیاس با هدف ایجاد بازار لازم برای شکلگیری واحدهای مختلف زنجیره سیلیکون
شرایط لازم جهت ثبت نام
– دانش و تجربه مدیریتی کافی برای تجمیع توان سرمایهای، نیروی انسانی، فناوری و فرصتهای سرزمینی
– اشراف کامل به اجزای زنجیره و ابعاد حوزه مأموریت
– ساختار نیروی انسانی توانمند آشنا با موضوع به صورت تمام وقت
– وجود نقشه راه جامع جهت ایجاد و یا توسعه زنجیره
– کفایت اعتبار و سرمایه ضروری برای شروع فعالیت
– توانمندی به خدمت گرفتن تواناییهای داخلی و بینالمللی در جهت ایجاد و تکمیل زنجیره
ساختار حمایتی برگزار کنندگان فراخوان از عامل توسعه زنجیره ارزش
با توجه به انشعابات گسترده زنجیره سیلیکون در صنایع مختلف و کاربردهای متنوع آن، جهت توسعه این زنجیره ضروری است نهادی بالادستی همکاریهای بین دستگاهی را تضمین و تسهیل نماید که این مهم توسط معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری راهبری خواهد شد. همچنین فرآیند احراز صلاحیت فنی و تایید دانشبنیانی عامل توسعه توسط مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان صورت خواهد پذیرفت و در صورت تایید دانشبنیانی و اعطاء موافقت اصولی به شرکت جهت همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی با ماموریت تمرکز بر توسعه زنجیره سیلیکون(به عنوان شرط لازم)، سیاست صندوق توسعه عمودی بوده و نقش راهبری خواهد داشت. در این راستا صندوق میتواند با استفاده از جایگاه قانونی خود و همچنین اعطای تسهیلات قابل تبدیل به سهام:
– متناسب با فعالیت عامل توسعهگر زنجیره به تامین هزینه استقرار دفتر متقاضی کمک نماید.
– هزینههای جاری برای طراحی پایه، شناسایی فرصتها و سناریوهای تکمیل زنجیره را تامین نماید.
– در تامین هزینههای ماموریتهای داخلی و بینالمللی و برگزاری نمایشگاههای داخلی یا هزینه کارشناسی متناسب با ماموریت نقشآفرینی نماید.
– با اعمال سیاست اهرمی و استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان منجر به ایجاد جریان بزرگی از سرمایه در این حوزه شامل جذب منابع صندوقهای سرمایهگذاری یا بازارهای مالی و منابع بانکهای توسعهای و تجاری گردد.
تماس و اطلاعات بیشتر: 02142170312
زمان و نحوه ثبت نام
صندوق از کلیه متقاضیان واجد شرایط این فراخوان، دعوت به عمل میآورد جهت ثبتنام از تاریخ 28 /04/ 1401 لغایت 8 /05/ 1401 از طریق لینک های زیر اقدام نمایند.
ثبت نام:
https://crm.isti.ir/isti/formView/1151
فایل های پیوست:
مدارک ارسالی:
1- فرم اولیه شناسایی متقاضیان عامل توسعه زنجیره ارزش
2- رزومه افراد کلیدی تیم یا شرکت (مدیرعامل و اعضای هیات مدیره) شامل اطلاعات فردی، اطلاعات تماس، سوابق علمی، سوابق پژوهشی، تجربیات کاری، دستاوردها و مهارتها و جوایز و افتخارات
3- صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت/شرکتهای تابعه در صورت وجود
4- گزارش تحلیلی از جنبه های فنی و گرههای فناورانه در خصوص تکمیل زنجیره ارزش هدف.
منبع: daneshbonyan
نوشتههای تازه
- عضویت در انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- برگزاری دوره آموزشی آشنایی با استانداردها و الزامات بین المللی با حمایت انجمن شرکت های دانش بنیان استان البرز
- کسبوکارهای دانشبنیان در نمایشگاه تکنوتکس 2023 معرفی میشوند
- پنجمین نشست بینالمللی سرمایهگذاری فناوری برگزار میشود
- اهمیت ایجاد نمایشگاه دائمی جهت معرفی محصولات شرکتهای دانشبنیان ایرانی